29 januar 2009

Strikkede blomster :)

To strikkede, rosa blomster

Jeg er litt i alle kreative hjørner om dagen, nå har jeg lært meg quilting av Mor(farmor) og tante Grete, og nå skal jeg lære meg å hekle. Så igår var jeg på den lokale garn butikken Mauds Garn på Skedsmokorset og fikk god hjelp til oppstart, det var noe helt sykt mye garn og stæsj der. De hadde til og med noen kjærligheter på pinner som jeg har kikket etter i lang tid nå. Mens jeg surfet på siden hennes idag fant jeg en gratis oppskrift på rosa strikkede blomster som jeg tenkte jeg skulle dele med dere :) Legg gjerne igjen en kommentar med bilde hvis noen prøver denne :)


Disse blomstene pynter opp på ethvert antrekk. Bruk dem på jakker, skjerf, luer eller vesker. Strikk dem i de fargene du liker og lag gjerne flere forskjellige så du har til enhver anledning. Rosa i dag, turkis i morgen?

Garn

Faerytale, 100 % alpakka
Tynn alpakka, 100 % alpakka

Garnforbruk

Til 2 a: Fearytale, Rosa nr 707 og Hvit nr 701, en rest av hver
Til 2 b: Faerytale Rosa nr 707 og Tynn alpakka Rosa nr 156, en rest av hver

PINNER

Strikkepinner nr 4 ½ til 2 a og p nr 6 til 2 b

TILBEHØR

Til 2 a: Rosa perler, BL 12 og 1 perlemorknapp, blomsterfasong, 25775 – 18 farge natur nr 1

BLOMST

Angivelsene i parentes gjelder 2 b.
Legg opp 156 m på p nr 4 ½ (6) med farge 701 (156). Skift til farge 707 (707) og strikk 2 p r (rillestrikk). Strikk så slik: 2 r * strikk neste m r og sett den tilbake på venstre p. Løft nå de neste 8 m, en og en, løst over denne m, strikk m r en gang til, 2 r *. Gjenta fra * -- * ut p. Strikk 1 p rett. Strikk nå slik: Strikk de første 8 m r, løft neste m løst av p, legg garnet rundt den løse m, bakfra og frem på retten, snu, sett m tilbake på høyre p, snu og strikk r tilbake. Strikk så 16 m r, løft neste m løst av p og legg garnet rundt denne m. Sett den løse m tilbake på venstre p og strikk r tilbake. Strikk så r over de neste 24 m – snu og strikk tilbake – så over de resterende m. Klipp av tråden og trekk den gjennom alle m som er igjen. Trekk stramt til. Fest alle tråder. Hvis du lager 2 b strikker du en blomst til.

Montering på 2A

Dander blomsten og sy på så mange perler du ønsker i midtområdet. Sy en perlemorknapp, med en perle midt i knappen, midt inne i blomsten. Tove blomsten for hånd (se tips foran i oppskriftsdelen) og dander den på nytt slik at den tørker i den fasongen du vil ha.

Montering på 2 B

Her legger du de 2 blomstene inne i hverandre slik at det blir dobbelt hele veien. Dander blomsten slik du vil ha den og sy pent til.

4 kommentarer:

Angella sa...

Disse var nydelige... Jeg kan hekle slike blomster, men dette var noe nytt!!
Du må prøve dem på et kort:)

klem
Angella

Ida / Little sa...

Ja syns disse var litt sukkersøte :) Vi får se åssen det går med heklingen min, om jeg heller strikker noen :p

Kjerstin sa...

Ufattelig fine! Takk for tips og oppskrift! :D God helg!

Merete sa...

Stilige blomster!